Resource icon

IMT kultivator za kukuruz - rukovanje i održavanje

No permission to download
IMT kultivator za kukuruz - rukovanje i održavanje

IMT kultivator za kukuruz
- 644.21 - 644.41 - 644.61 - 644.81

kultivator za međurednu obradu kukuruza od 2, 4, 6, 8 redova

Ovo oruđe je konstruisano za kultiviranje useva čiji razmak iznosi 60 do 75 cm. Visina do noseće grede , koja iznosi 70cm, omogućava kultiviranje čak i onih useva čija je visina veća za najmanje 30cm od konstruisane visine noseće grede.

Priključivanje kultivatora na traktor je klasično u tri tačke, podiše se i spušta pomoću hidraulike sa sedišta traktora. To je nošeno oruđe koje kao što je poznato ima niz prednosti u odnosu na polunošena i vučena oruđa.

Prikačivanje i otkačivanje IMT kultivatora

Priključivanje kultivatora bi trebalo obaviti prema datim uputstvima:
  1. Povratiti traktor unazad i podesiti da se približno poklapaju sredine traktora i kultivatora. Zaustaviti ga kad zglobovi na donjim traktorskim polugama dođu naspram osovinica kultivatora.
  2. Prikačiti donju levutraktorsku polugu i polugu stabilizatora postavljenu na levi nosač. Potom, isto uraditi sa desnim polugama pri čemu koristiti ručicu za izravnavanje. Osiguranje obaviti čivijon sa osiguračem.
  3. Prikačiti prvo gornju traktorsku polugu za sklop vertikalnog upornika (piramide) kultivatora pomoću osovinice. Ista se zatim zakači za traktor unapred ili unazad ili koristiti hidraulični podizač. Osiguranje je čivija sa osiguračem.
Otkačivanje kultivatora:
  1. Kod otkačivanja kultivatora, prvo oruđe spustiti na tlo, a zatim korišćenjem hidrauličnog podizača traktora, otkačiti gornju traktorsku polugu za oruđe i osovinicu kategorije I i II sa osiguračem vratiti na svoje mesto.
  2. Otkačiti desnu, a zatim levu traktorsku stabilizatorsku polugu.
  3. Otkačiti desnu, a zatim levu donju traktorsku polugu korišćenjem ručice za izravnavanje, a čiviju sa osiguračem vratiti na svoje mesto.
  4. Otkalivanje kultivatora:
Autor
novii
Downloads
7
Pregleda
802
First release
Last update
Ocena
0,00 zvezdica(e) 0 ocena

More resources from novii

Vrh